دانشکده داروسازی

آیین گرامیداشت شب چله در دانشکده

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
       

 

مراسم گرامیداشت شب چله ساعت 12 تا 13 روز چهارشنبه 30 آذرماه در سالن ورودی دانشکده با حضور جمعی از اساتید و کارکنان و دانشجویان برگزار شد.

دکتر طبسی استاد تاریخ و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی بعنوان سخنران و میهمان برنامه با اشاره به خاستگاه شب یلدا اظهار داشت: باور کهن ایرانیان بوده تا شام آخر پاییز و شب اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید می‌خواندند و چون پاسی از شب می گذشت با برافروختن آتش از ایزدمهر یاری می جستند تا در پرتو این روشنایی، تاریکی اهریمن را از بین ببرند.سفره ای می گستراندند و در آن میوه های تازه و خشک می گذاشتند تا به امید بهار و تابستانی پر برکت،آغاز زمستان را در کنار هم ، با شادی و هوشیاری و امیدواری جشن بگیرند و به اهریمن فرصت دژخویی و تباهی نداده باشند.

ایشان در ادامه ،استقبال گسترده ایرانیان از شاهنامه خوانی را در این شب ،آیینی بجای مانده از سده های پیش دانست که درهم تنیدگی روح مبارز و در عین حال صلح طلب ایرانی با متن حماسی  و اخلاقی شاهنامه ، این جشن شبانه و بیداری تا بامداد و تماشای طلوع خورشید تازه متولد شده را در کنار كهنسالان و بزرگان خانواده و دوستان و همسایگان  تداوم بخشیده است.

دکتر طبسی بیان داشت: داستان اورمزد ساسانی در  شاهنامه فردوسی،نکته ظریفی در خود دارد و آن این است  که فردوسی با اشاره به فرا رسیدن شب چله ،توجه خواننده را  به گذرا بودن این جهان جلب می کند و در عین حال، از او می خواهد که به این جهان گذرا و فانی دل نبندد.

چنین بود تا بود گردان سپهر                                    گهی پر ز درد و گهی پر ز مهر

شب اورمزد آمد از ماه دَی                                      ز گفتن بیاسای و بردار مَی

 

دکتر طبسی یکی دیگر از آیین های همراه شب چله را حافظ خوانی بزرگترها برشمرد و راز ماندگاری و همزیستی دیرسال دیوان حافظ با رسوم پیش از اسلام  در ایران را در کنار برجستگی های شخصیتی حافظ و روحیه دینداری و اعتقادی حضرت حافظ،اعجاز واژه های شعری او دانست که در در کنار وحدت موضوعی هر غزل،ابیات غزل به گونه ای استادانه دارای استقلال معنایی هستتند و این یکی از ویژگی های برجسته غزلیات حافظ است.هر چند در برخی نقاط و زمانها در کنار حافظ خوانی و شاهنامه خوانی،بوده اند علاقه مندانی که با گلستان سعدی و رباعیات خیام نیز همراه می شده اند.

در ادامه مراسم، دکتر طبسی به نیابت تنی چند از حضار برایشان تفالی به دیوان حافظ زد و با صدای رسا و دلنشین به خوانش غزل پرداخت.

در پایان هم به رسم تکریم و به یادگار هدیه ای از طرف ریاست دانشکده به ایشان داده شد.

 

گزارش و عکس: روابط عمومی دانشکده

سفره آرایی: خانم فاطمه آشـــــنا